Кандидатът за евродепутат на НАПРЕД Костадин Костадинов представи филма си “Забравена земя“

Дата: 22 Май 2009 Автор: Коалиция НАПРЕД

0
178

Днес, 22 май 2009 г., кандидатът за евродепутат на НАПРЕД Костадин Костадинов представи в църквата „Св. Архангел Михаил”  във Варна авторския си филм  “Забравена земя“. 40-минутният документален филм е посветен на българите в Северна Добруджа (Румъния). В лентата си авторът разказва за забравените 5000-6000 наши сънародници. Филмът е заснет в градовете Тулча, Исакча, Кюстенджа и др.

Въпреки, че Северна Добруджа е близо до големите български градове Варна, Русе, Силистра българите са забравили, че тази прекрасна земя е пряко свързана с българската история и култура. „В Северна Добруджа е Онгъла, мястото където става паметната битка, която дава началото на признатата и утвърдена българска държавност на Балканския полустров. В Северна Добруджа се намират едни от най-старите църкви и манастири на българската култура. Там е първата българска жп линия, а именно линията Черна вода – Кюстенджа”, разказва във филма си Костадинов и добавя, че там все още се усеща българското етническо, културно и духовно присъствие.

Това е третият пореден филм на кандидата за евродепутат на НАПРЕД Костадин Костадинов. Първият разглежда историята на българите в Албания, а вторият – на българите в Егейска Македония, днешна Северна Гърция.

Филмът „Забравена земя” може да бъде видян и изтеглен от страницата на ВМРО – www.vmro.org

ОСТАВИ КОМЕНТАР

17 − eight =