Ролята на блоговете в предизборна ситуация

Дата: 22 Май 2009 Автор: Коалиция НАПРЕД

0
199

Вчера,  21 май 2009 г., кандидатът за евродепутат от НАПРЕД Радослав Радев заедно с председателя на предизборния щаб на ЕНП Илия Петров и с председателя на организационния щаб на НАПРЕД Ангел Джамбазки участваха в конференция на тема: „Ролята на блоговете в предизборна ситуация”.

Срещата се състоя в зала „Десислава” на х-л „България, а организатори са стипендианти на фондация „Конрад Аденауер”. Конференцията бе открита от ръководителя на фондацията в България Андреас фон Белов. Преподавателят по нови медии в Софийския университет „Св. Климент Охридски” Валери Маринов сравни блогърите с колумнистите в печатните медии. Според него те са и депозитари на знания. „Предизвикателството пред блогъра е освен да поеме топката на диалога, но и  да влезе в схватка с традиционните медии”, допълни той.  По думите му блогът дава възможност на пишещия непосредствено да получи реакция.

Георги Георгиев, който е стипендиант на фондация „Конрад Аденауер” и автор в блога www.joroiparvan.com, посочи, че отварянето на сайт в интернет не означава, че реално поддържаш връзка с хората. Според него истинският успех идва, когато другите разпространяват писаното за теб. Другият стипендиант на фондацията и автор в www.joroiparvan.com Първан Симеонов бе категоричен, че трябва да се направи разлика между блогове, които изразяват гражданска позиция, и страници от типа „лексикон“.

Участниците в конференцията изтъкнаха значението на блоговете при отстояването на кауза или защитаване на демократични ценности като свободата на словото и човешките права.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

fifteen + 9 =