Обвинителен акт

Дата: 05 Октомври 2011 Автор: Петър Якимов

0
300

pjakimov-portret-newАз, гражданинът Петър Якимов, обвинявам:

Политиците на прехода, защото разединиха българското общество и създадоха етнически партии. Направиха го, защото никога не са имали идея, какво означава да си представител на граждани във властта и какво е да защитаваш общ, а не частен интерес.

Обвинявам така наречените управляващи в лицето на ГЕРБ и Атака за това, че дойдоха на власт с обещанието да има Справедливост, но вместо това осигуриха на бандити, мутри и олигарси невъобразим комфорт. Разградиха тотално границите на България, като по този начин осигуриха на престъпни групи доходен бизнес с контрабандни стоки и дрога. Дали последното е нарочно или следствие на обикновена некомпетентност, не ме интересува – резултатът е един и същ.

Обвинявам така наречените националисти в насаждане на омраза на верска и етническа основа. Вие, господа националисти, сте много далеч от българския национализъм. Съветвам ви да наизустите Георги Раковски, който не е мразел никого. Съветвам ви да прочетете за Капитан Петко Войвода, в чиято дружина е имало християни и мюсюлмани, и чак тогава да говорите за национализъм.

Национализмът в България никога не е бил насочен срещу малцинствени общности. Той винаги е бил интеграционен – за приобщаване на другите – и е за равноправие. Нека да ви напомня, че дедите ни са правили мултинационални държави и са ги ръководели справедливо, дори когато самите те са били малцинство тези държави!

Обвинявам така наречената парламентарна опозиция за това, че, когато беше на власт, покровителстваше същите феодали и купуваше същите цигански гласове. Тези партии са също толкова виновни за привилегирования статут на едно или друго малцинство. Те също са виновни за систематичното дезинтегриране на българското общество.

Аз, гражданинът Петър Якимов, се противопоставям на:

– даването на привилегии на която и да е малцинствена общност, независимо дали е верска, етническа или следствие на сексуална ориентация;

– опитите за изстъпления и призивите за линчуване, насочени срещу който и да е български гражданин, независимо от неговата принадлежност;

– закрилата над всевъзможни престъпници от различен верски или етнически произход;

– ограничаването на свободата на словото, което управляващата партия се опитва да прави и репресиите срещу политически противници

Аз, Гражданинът Петър Якимов заявявам, че:

– Полицията, трябва да пази имуществото и живота на всеки български гражданин, а не на определени индивиди!

– Законът трябва да е еднакъв за абсолютно всички!

Само, ако има Закон, който се спазва, има Свобода!

Петър Якимов

Гражданин на България

Кандидат за кмет на София от ЕНП

ОСТАВИ КОМЕНТАР

nineteen − 12 =