Отворено писмо до Реформаторския блок

Дата: 03 Юли 2014 Автор: EНП

0
210

ДО
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК

О Т В О Р Е Н О П И С М О

Скъпи приятели,

Измина една година откакто разговаряме за присъединяването ни към Реформаторския блок с оглед на единството и единодействието на политическите сили в център-дясното пространството. Водихме разговори, но не и преговори. Защото за целия изминал период не бе излъчен от вас преговорен екип с мандат да проведе този процес.

За всички нас е ясно, че България не може да продължи без категорични реформи. А такива могат да бъдат извършени само от силна и решителна десница, изградена на ценностна основа. Убедени сме, че трябва да бъдем повече и по-влиятелни, за да може предлаганите реформи да се проведат, а не да останат само пожелания.
Хаосът, корупцията, блокирането на системите в държавното управление и мощните популистки вълни ни поставят пред особената отговорност да се вземат категорични решения, които надскачат личните и тясно-партийните интереси. Времето за вземането на тези решения изтича. Битката е определена за 5 октомври 2014 г.
Ще се отнесем с необходимото уважение към решението, което ще вземете, но ние със сигурност ще проявим уважение към десния избирател.

 

София, 3 юли 2014 г.

С уважение,

Жаклин Толева
Председател на Български демократически форум

Мария Капон
Председател на Единна народна партия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

three × 1 =