Общински съветници в Сливен прикриха злоупотребите с обществени поръчки в общината

Дата: 11 Юни 2015 Автор: EНП

0
266

Единна народна партия ще противодейства на всички опити да се прикрият нарушенията на Закона за обществените поръчки в Община Сливен, заяви Валентина Василева-Филаделфефс Национален координатор на Единна народна партия. Днес, Общинският съвет в града чрез гласуване, прекрати работата на временната комисия за установяване и анализ на нередностите свързани със Закона за обществените поръчки в община Сливен, а докладът на временната комисия беше отхвърлен. Въпреки непрекъснатите опити на общинската администрация да пречи на работата на комисията, проверката установи фрапиращи на нарушения ЗОП, както и злоупотреба със средства на общината. Днес докладът беше отхвърлен с мотивите, че членовете на временната комисия били некомпетентни, а освен това се харчели пари на данъкоплатците. Въпреки, че преди няколко месеца временния орган е създаден точно с гласовете на същите тези съветници.

Остава убеждението, че днешните действия и изявления на съветниците от БСП имат една единствена цел – да прикрият нарушенията на ЗОП за стотици хиляди, които са извършени под ръководството и командата на кмета на града Кольо Милев. Така те му осигуриха параван за бъдещи злоупотреби и ненаказаност за безотговорността, коментира още Валентина Василева-Филаделфефс.

Единна народна партия ще настоява резултатите от проверката на времената комисия да бъдат широко оповестени, а в следващия общински съвет да бъде създадена постоянна комисия, която да следи за изпълнението и отчитането на всички общински поръчки. Така ще се гарантира прозрачност при възлагането и отчитането на всички дейности и всички похарчени общински средства, категорична бе Валентина Василева-Филаделфефс.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

18 − 15 =