Позиция на ЕНП относно поредния полицейски произвол

Дата: 23 Януари 2012 Автор: ЕНП

0
191

ПОЗИЦИЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Относно поредния полицейски произвол

Единна народна партия изразява дълбокото си възмущение и безпокойство от поредната проява на полицейски произвол в България. След емблематичния случаи с лекарите в Горна Оряховица, побоя в Кърджали, киноекшъните в София, бездействието по изборите, нелепото самоубийство в Перник, днешният случаи със семейство Малинка и Петър Начкови е свидетелство за тоталната неадекватност на властта в сектора „Вътрешни работи”.

Мнoгoкратните публични свидетелства, които ние от ЕНП сме давали на пресконференции за нивото и каналите за контрабанда, която се извършва в промишлени количества останаха без последствие, а едно обикновено българско семейство бе малтретирано от 30 тежковъоръжени полицаи от ГДБОП за 5 кутии цигари без бандерол. Закъснялата реакция на премиера и мълчанието на вътрешния министър подсказват, че и този случай, както предишните, би останал без последствия, ако не застрашаваше директно имиджа на министър-председателя, защото се оказа, че детето на това българско семейство е активен опонент на премиера в Интернет.

Принципите на законността и правовия ред не могат да бъдат заложници на опазването на ничия лична харизма. Инак ще се наложи всички български граждани да се „застраховат” по този начин, за да са сигурни поне в това, че след безчинствата ще има възмездие.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

five × four =