Политическа декларация на Коалиция от партии „Десните“ от първия Национален коалиционен съвет

Дата: 30 Ноември 2014 Автор: EНП

0
197

Политическа декларация на Коалиция от партии „Десните“ от първия Национален коалиционен съвет
30 ноември 2014
Ние, делегатите от първия Национален коалиционен съвет на Коалиция „Десните“, декларираме:
1. Своята воля да развиваме и разширяваме Коалицията и да работим за мотивиране и организиране на граждани с демократични разбирания в дясно, за да спрем подмяната, която запазва досегашния модел в лицето на ръководствата на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ.

 1. Заявяваме, че не откриваме разлики в начина на управление между БСП, ДПС и ГЕРБ и затова поставяме за наша цел промяната на модела, а не обичайното предлагане на поредeн нов политически субект.
  3. Коалиция „Десните“, в подкрепа на българските граждани, е срещу олигархичния политически модел, корупцията в управлението и превземането на държавата от ГЕРБ и техните съдружници.
  4. Заставаме категорично зад евроатлантическия избор на България, като цивилизационен избор и стратегическо партньорство. Смятаме това за постижение на десницата, което дава исторически преимущества на страната ни.
  5. Предлагаме на вниманието на гражданите нашата „Идейна и ценностна политическа платформа“, като носител на реална демокрация, равни права, честни правила, свободна инициатива и благосъстояние чрез труд. Ние сме хора, работили за възстановяване на държавността и модернизация на страната. Затова днес не можем да приемем държава, функционираща единствено в полза на монополите и посткомунистическата олигархия. Ще работим за стабилен баланс между общите интереси на народа и частната инициатива.
  6. Ще участваме в предстоящите избори като категорична опозиция на страната на всички свободомислещи хора с десни разбирания, които не се страхуват от истината и искат да осигурят добър дом за децата си.
  7. Коалиция „Десните“ започва подготовка за явяване на местни избори 2015, за да върне доверието на българите в местните власти, да възстанови силата на общините и възможностите им за самоуправление в условията на демокрация. Нашите кандидати ще работят за въвеждане на безпрекословен ред и сигурност на гражданите, повече работни места и прозрачност в работата на кметствата.

Неделя, 30 ноември 2014 г.

Коалиция от партии „Десните“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

fifteen + 20 =