Тройната коалиция отдавна е изчерпана – държи я само бюджетният излишък

Дата: 08 Септември 2008 Автор: ЕНП

0
233
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 млрд. излишък е лошо планиран бюджет и означава ощетяване на гражданите, заяви на пресконференция в Пловдив независимият депутат и лидер на Единна народна партия Мария Капон. Според нея този лош бюджет може да бъде изхарчен чрез актуализация на държавния бюджет, като в разглеждането му между първо и второ четене, всеки депутат да може да предложи алтернативи и начини на харчене. Например може да има актуализация на бюджета на здравната каса, която е възможна само с актуализация на бюджета.

Мария Капон коментира инициативата на БСП и премиера Станишев да изпрати на море 5000 български пенсионери като PR акция. Това, което БСП иска да прави се нарича социален туризъм, който е известен в Европа още от началото на миналия век. Освен за пенсионерите, в Европа тази идея е приложима и за младежите с цел опознаване на собствената страна и нейните национални културно-исторически обекти. Така че социалният туризъм е една добра социална политика, но БСП не може да я изработи. Затова препоръчвам на експертите на левицата да се запознаят по-подробно с явлението социален туризъм в Европа, що е то и има ли почва у нас, заяви лидерът на ЕНП.

Тази година 6-ти септември бешен тъжен празник, защото безплодният напън да се демонстрира опозиционност по време на общонационален празник показа, че не се разбира разликата между национална памет и борба с пороците на властта. Искрено се надявам, тъгата от Пловдив да не се пренесе във Велико Търново при честванията на 100-годишнината от обяваването на Независимостта на България, подчерта Мария Капон.

Подписвам се и гласувам от 3 г. срещу тройната коалиция, а тези, които гласуваха за нея тогава, днес са най-кресливи. За да искаш да уволниш някой, трябва първо да си го назначил. Аз не съм назначавала тази тройна коалиция. Тази коалиция е изчерпана отдавна, а това, което още я държи, се нарича излишък и бюджет 2009. В момента нещата се договарят много по-лесно, защото от едната страна имаме търговско мнозинство, а от другата страна – липса на всякакви принципи, отбеляза независимият депутат.

Къде е гаранционната полица на коалицията в Пловдив?, попита Мария Капон. Тези, които бяха гарант на това управление сега търсят други алтернативи. Пловдив трябва да се управлява, а не властта да занимава гражданите на Пловдив с междуличностните конфликти на кмета и председателя на Общинския съвет, е категорична Мария Капон. Според нея, ако наистина заявяваш претенции за различно мислене и несъгласие с определена политика, начинът да го изразиш е политическият акт, напр. да оттеглиш зам.-кметовете си от управлението на общината, което не става с пресконференции и медиен PR.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

sixteen + 12 =