Успяхме да убедим хората, че строежът на АЕЦ „Белене“ е безмислен – твърдят от Инициативен комитет БеляНЕ

Дата: 28 Януари 2013 Автор: БНТ

0
155

Успяхме да убедим хората, че строежът на АЕЦ „Белене“ е безмислен – така Мария Капон, председател на инициативен комитет БеляНЕ, коментира резултатите от референдума за развитието на ядрената енергетика. Големите губещи от вота според нея са големите партии ГЕРБ и БСП, защото е станало ясно, че те не владеят електората си.

Според Мария Капон чрез референдума са паднали всички маски на политиците, които злоупотребяват с гласовете на хората заради политически цели. С тази злоупотреба Мария Капон обясни и ниската активност на хората, които отказват вече да бъдат използвани. Капон подчерта, че за малкото време, което са имали заедно с инициативния комитет на Иван Иванов, са хвърлили огромни усилия за да направят една истинска информационна кампания.
Мария Капон – председател на Инициативен комитет БелеНЕ: – Искам да кажа на българските граждани, че захарчето, което им подаваха за 60 хил. работни места, не заработи. Защото те се възползваха от мизерията на хората, за да направят политическа агитация.
Неясната позиция на ГЕРБ според Капон е довела до това 20 % от симпатизантите на партията да послушат Цецка Цачева и да гласуват с Да, отколкото лидера си Бойко Борисов.
Мария Капон – Това, което очаквам днес още през следващата седмица, така както е по закон управляващите от ГЕРБ и СК да внесат спешно за разглеждане в НС резултата от референдума и да бъде отхвърлен в миналото.
Мария Капон заяви, че нейният инициативен комитет няма да стои безучасно, ако в бъдеще проектът АЕЦ „Белене“ бъде поставен отново на дневен ред при това или при следващото правителство. Бъдещето на ядрената енергетика тя свърза единствено с нови, съвременни мощности в АЕЦ „Козлодуй“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

five × 5 =