Мария Капон: Корупцията „Белене“ трябва категорично да бъде спряна в Народното събрание

Дата: 29 Януари 2013 Автор: ЕНП

0
248

Безучастното или двойнствено поведение на част от политическите сили превърна въпросът за избирателната активност в централен, вместо въпросът за развитието на ядрената енергетика в България. Това заяви председателят на Единна народна партия и представляваш инициативен комитет „Беля НЕ“ Мария Капон, след като ЦИК официално оповести резултатите от проведения на 27 януари референдум.

На фона на мизерията и икономическия спад, такова поведение е безотговорно за политици и партии, претендиращи да са в център – дясно от политическия спектър. Въпреки това само 12% от всички избиратели подкрепиха инициаторите на допитването. На практика хората не застанаха зад поредния опит за фалит на страната, подчерта Мария Капон.

Според нея, случилото се в неделя показа ясно лицето на политическата класа в България. Партиите застанаха и действаха в рамките на една информационна кампания не по логиката на своята политическа принадлежност, национални интереси и визия за развитието на отрасъла, а по линията на корпоративния финансов интерес. Двете най-големи партии превърнаха една информационна кампания в предизборен цирк, какъвто де юре не се провеждаше. Злоупотребата с гражданското право на референдум постави под съмнение в съзнанието на българите, освен честността на провежданите у нас избори, и този инструмент на пряката демокрация. Единна народна партия смята темата за решаващо важна за развитието на България и няма намерение за се заиграва с нея, правейки политически сметки.

Затова още веднъж се обръщаме към народните представители от управляващата партия, Синята коалиция и всички депутати, които вече са изразили становище по тази тема, да препотвърдят вота си в пленарна зала и да спрат корупционния проект АЕЦ „Белене“ веднъж завинаги, категорична беше председателят на Единна народна партия и представляващ комитет „Беля НЕ“ Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

fourteen + sixteen =