EНП: Доверието е най- големият дефицит

Дата: 29 Април 2013 Автор: EНП

0
212

Какъв е смисълът да гласуваме, след като изборите ще бъдат фалшифицирани? Защо България стана бандитска държава? Кога ще има работа за хората? Какво да правим?

13Такива въпроси задаваха хората от пазара в Раковски на Мария Капон, лидер на ЕНП и водач на листите в 16 и 17 МИР. Това са въпроси, които се задават в упор, отблизо, а не през високи сцени и метални огради. „ Искаме нещата да се променят, искаме да има работа за нас, а особено за младите, но нищо не зависи от нас“, убедени са повечето хора. Голямата политика стига до малките хора чрез решенията, важни за всички. Тя стига обаче и чрез доверието, което хората имат или нямат в политиците, а точно то в момента се оформя като най- дефицитната стока.

4Мария Капон и Йоана Солакова, втора в листата на ЕНП за Пловдив- област разговаряха днес с хората- търговци и посетители на пазара, чуха техните проблеми, изслушаха всеки с мнение за политиката. Неделя е пазарният ден в Раковски, който привлича хиляди от областта. Всичко- и старо, и ново, може да се намери там, а на особена почит е търговията с тютюн и ръчно правени цигари. Разположена още към входа, тази зона привлича с ниските си цени. 200 ръчно свити цигари струват осем лева. Контрабандата върви с пълна сила, лицето и са хора от малцинствата, а клиентите- всякакви хора. Полицията не притеснява търговците, а отдругаде става ясно, че далеч не само цигарите са единствената контрабандна стока на пазара. Нищо чудно. Такъв е умаленият, отдалечен от столицата, модел на икономиката в момента- доста мърляв, в голяма степен незаконен, измъчен и жалък. Това е положението…

ОСТАВИ КОМЕНТАР

fourteen − three =