ЕНП приветства ДПС за призива към главния прокурор да проведе операция „Чисти ръце“

Дата: 29 Април 2013 Автор: ЕНП

0
261

Единна народна партия приветства Движението за права и свободи и неговия председател Лютви Местан за призива им към главния прокурор да проведе операция „Чисти ръце“. Пет години след като призовахме за това от трибуната на Народното събрание и бяхме подминати с пренебрежение от всички представители на управляващата тогава Тройна коалиция, става ясно, че няма друг подход за изчистване на държавата ни от мафията и корупцията.

 Вярваме, че еволюцията в мисленето на ДПС и г-н Местан предполага еднакъв подход към всички политически и икономически субекти, както и към трите основни власти в страната. Убедени сме, че ако тази операция беше стартирала преди пет години, нямаше да сме стигнали днес до този разпад на държавността.

Изпращаме поздравление, защото сме наясно, че консенсусът за такава политика е въпрос на воля, а не на взаимна защита на интереси. Между политическото плагиаство и консенсусът по важни политики, като тази, има една крачка и тя е да не се прави разлика между възпрепятстването на митническа проверка и хонорари за хидроинженерство.

В приложения видеоматериал: http://www.youtube.com/watch?v=R-RjnXTMus4 използваме кадри, заснети в пряко предаване на БНТ от 10.04.2008 г. Днес се радваме, че те са актуални за все повече политици и ни е тъжно, че са актуални за все повече граждани на България.

Изпълнителен съвет
Единна народна партия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

20 − eight =