ДЕКЛАРАЦИЯ за събитията от Катуница

Дата: 26 Септември 2011 Автор: EНП

0
268

Кандидат-президентската двойта на Единна народна партия г-жа Мария Капон и полк. Николай Кисьов и независимите народни представители Касим Дал и Корман Исмаилов излязоха с единна декларация за случилото се последните дни в село Катуница.

Д Е К Л А Р А Ц И Я

 

От името на кандидат-президентска двойка на ЕНП – Мария Капон и полк. Николай Кисьов и независимите народни представители Касим Дал и Корман Исмаилов

            Случилото се в Катуница е огромна лична трагедия за близките на загиналите деца, но и нещо много, много по-лошо.  Това е пореден опит да се обезсили и без това крехкия генезис на гражданското общество в България.  А също и поредния етикет за покварата на управляващите от всички цветове през последните 22 години. Защото всички те бяха наясно с дейността на Кирил Рашков от десетилетия, но мълчаха. Защо ли? Ами защото преди всички избори  бяха негови редовни клиенти за покупко-продажбата на изборните гласове на хората, изпаднали в зависимост от него. Той им „помагаше”, а те го пазеха. И така до днес. Но сега не горят къщите на тези политически търгаши в София,  техните деца учат в престижни училища, а не ги газят по улиците. Сигурно ви звучи грозно, но това е истината. Кой не знаеше за проститутките, за джебчиите, за фалшивия алкохол…

В правовата държава решението на проблема не е изселване, а затвор. Затвор не само за извършителя, а и за подбудителя. В Катуница го знаят – дано го научат и в София!!!  Има ли въобще ефективна дейност от страна на всички власти в България или ще си обръщат главата настрани, когато едни убиват,а после други им палят къщите? Така ли се правораздава вече в Европейска България? Око за око?

И когато няма държавност,  веднага се появяват фалшивите спасители. Едните с озверели лица, ревящи примитивни расистки лозунги, а другите „дежурни” пазители на етническия мир! Появяват се да трупат сила от гнева, страха и безсилието на хората. Така се случва поредната манипулация, подобна на тази пред софийската джамия – върху черните забрадки на жените от Катуница ще се събират бюлетини, за да продължат модела на омразата и лицемерието.

В България има безнаказана олигархия много по-голяма от клана на Кирил Рашков и тя, а не гласа на народа е реалната власт в страната. Демокрацията, законът и членството ни в Европейския съюз изискват да си вземем властта обратно в ръцете на хората. Ние,  като Единната народна партия, предлагаме мултиетнически проект, който не демонизира етноси и религии, а обратно – събира усилията на хората срещу реалните проблеми и ги назовава с истинските им имена. Бедни и уплашени хора се манипулират лесно, но ние няма да го допуснем.

София, 26 септември 2011 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

eleven + ten =