Декларация на ЕНП във връзка с необоснованото повишаване на цената на природния газ

Дата: 01 Октомври 2008 Автор: ЕНП

0
205

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Във връзка с необоснованото повишаване на цената на природния газ

       Единна народна партия счита, че необоснованото повишаване на цената на природния газ ще доведе до влошаване на бизнес климата, отлив на инвестиции и изнасяне на производства извън страната. Цената на синьото гориво се променя по непрозрачна методика, непоследователно, непредвидимо и тайно, с мотив за конфиденциалност на договорите между Булгаргаз и Газпром. Основен елемент на добрия бизнес климат е стабилността и предвидимостта на разходите, които инвеститорите осъществяват в продължителен период от време.

Поради това, Единна народна партия счита, че цената на природния газ е въпрос на държавна политика, която в случая кредитира длъжници като топлофикационните дружества и Кремиковци. Неплащането на техните задължения води до повишаване на цената за коректните платци.

Единна народна партия смята, че трябва да се вземат бързи мерки, клаузите по договора с Газпром да бъдат публично оповестени, а методиката за определяне на цената на природния газ да бъде напълно прозрачна. Правителството трябва да направи поредното усилие, за да утвърди реномето на България като модерна европейска държава.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

eighteen − two =