Д-р Владимир Зиновиев бе гост на 10-я конгрес на Полската селска партия

Дата: 10 Ноември 2008 Автор: ЕНП

0
300

На 8 ноември 2008 г. заместник-председателят и международен секретар на Единна народна партия (ЕНП) д-р Владимир Зиновиев бе специален гост на 10-я Конгрес на Полската селска партия (ПСЛ) във Варшава.

„Модерна Европа е изправена пред сериозни предизвикателства и има нужда от отговорни политици, които мислят не само за националните интереси, но и за тези на Европейския съюз”, каза г-н Зиновиев в изказването си пред над 1500 делегати на конгреса. От името на Единна народна партия той поздрави г-н Валдемар Павлак по случай преизбирането му за председател на ПСЛ. Владимир Зиновиев изрази категоричната позиция, че в негово лице ЕНП вижда един успешен политик, който брани, както националните интереси, така и тези на ЕС.

За Полската селска партия

Валдемар Павлак е председател на Полската селска партия, заместник  министър-председател и министър на икономиката на Полша. ПСЛ е една от най-старите партии в Полша, а от есента на 2007 г. е част от управляващата коалиция в страната заедно с дясноцентриската партия „Гражданска платформа“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 × 1 =