Единна народна партия внесе ва НС проект за декларация за подкрепа на Белоградчишките скали…

Дата: 24 Март 2009 Автор: ЕНП

0
263

Единна народна партия внесе ва НС проект за декларация за подкрепа на Белоградчишките скали в глобалната инициатива “Новите 7 чудеса на света” 

Инициативата „Новите 7 чудеса на света” е уникално глобално усилие, разгърнато и осъществявано предимно в интернет пространството, като в същото време има съвсем реални последици и важно значение за всички участници.

В декларацията председателят на ЕНП г-жа Мария Капон казва-„Считам за важен символичен акт българският парламент да даде своята институционална подкрепа чрез настоящата декларация за Белоградчишките скали, като по този начин популяризира инициативата и й даде още по-широка гласност сред обществото. Подобен акт на подкрепа би означавал, че българският парламент има волята и желанието да подкрепи една благородна кауза и да даде повод за национална гордост, която надхвърля тесните рамки на политическата „игра”. Той би бил акт на отговорност от страна на народните представители, които чрез своята подкрепа ще покажат, че не са безразлични към символите на националното ни достойнство и култура.

В допълнение към това, бих искала да изтъкна убеждението си, че подкрепата на българското Народно събрание ще получи и широк международен отзвук, който ще провокира целия свят да преоткрие страната ни и да гледа на нас с нов поглед – на любопитство, възхищение и признание.”

Виж: ПРОЕКТ ЗА ДЕКЛАРАЦИЯ за подкрепа на Белоградчишките скали.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

three + 6 =