ЕНП подписа „Декларация за чист парламент 2009”

Дата: 24 Март 2009 Автор: ЕНП

0
272

Председателят на Единна народна партия Мария Капон подписа „Декларация за чист парламент 2009 „.В нея  се призовават българските избиратели да не гласуват на предстоящите избори  за членове на Европейския парламент и на изборите за 41-во Народно събрание за лица,които са били служители и сътрудници на комунистическата Държавна сигурност и комунистическите военни разузнавателни служби.

Подписи под документа сложиха представители  на 10 политически партии. Инициативата е на седем неправителствени организации :Коалиция за честно управление, Център „Хана Аренд”, Републикански неоконсервативен институт, Гражданска инициатива „Справедливост”, Асоциация за свободно слово „Анна Политковская”, Фондация „Илия Минев”, Център за подкрепа на хора, преживели изтезания –АСЕТ. До 8 април Декларацията е отворена за политически партии, които искат да се присъединят към нея.

„Единна народна партия  винаги се придържала към принципите,че политиката трябва да се  прави от хора с чисто минало и чисти ръце защото това е единственият начин  да се освободим от последиците на комунистическия режим и  да  направим така ,че децата ни да живеят като свободни хора в уредена държава”, каза г-жа Капон при подписването на документа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

eleven − 7 =