Единна народна партия иска оставката на Москов

0
331

Единна народна партия категорично иска оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов, защото не смятаме този сектор от управлението за ляв или десен. Той може да бъде само успешен или неуспешен, заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон.

 Човекът, който стартира мандата си с език на омразата, стигна до бутафорни търгове, в края на краищата подложи на риск целият имунизационен календар на българските деца. Самоволният бартер с ваксини доведе до внос на забранени в Европейския съюз препарати, според становището на Изпълнителната агенция по лекарствата. Абсолютно обоснованият интерес на прокуратурата към дейността на министър Москов се омаловажава с циркова реторика, а в това време се готви съкращаване на броя болнични легла, а лекарите и медицинските сестри напускат отчаяни държавата ни. Пациентите ще бъдат разпределяни по административен ред, а не по тяхно желание. Много населени места ще останат без онкологична помощ. Като пациенти предстои да се изправим пред лицето на лекари, които просто знаят, че няма къде другаде да отидем, с което ще се върне командно административния подход от времената на Тодор Живков. Корупционният заряд в предпочетените от властта болници остава висок.

Чисто политически в това правителство г-н Петър Москов вече не представлява никой друг, освен едноличната воля на министър-председателя Бойко Борисов и всяко негово действие или бездействие се превръщат в част от отговорността на премиера пред пациентите и лекарите в България, каза още Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

one + 13 =