Единна народна партия подаде сигнал до СЕМ за накърняване на етническите и религиозни права на българските граждани

0
1486

Председателят на Единна народна партия Валентина Василева подаде сигнал до Съвета за електронни медии, относно излъчването на документалния филм „Обратното завръщане“ по Телевизия СКАТ, който накърнява етническите и религиозни права на българските граждани.

Пълният текст на СИГНАЛА ДО СЕМ:

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ

Г-ЖА СОФИЯ ВЛАДИМИРОВА

КОПИЕ ДО

ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВИТЕНИТЕ

ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ

КОПИЕ ДО

МЕДИИТЕ

София, 5 юни 2017 г.

 

С И Г Н А Л

От Валентина Василева, председател на Единна народна партия

ОТНОСНО: Излъчването на документалния филм „Обратното завръщане“ по Телевизия СКАТ, който накърнява етническите и религиозни права на българските граждани

 

Уважаема г-жо Владимирова,

Изразяваме острото си възмущение във връзка с излъчването на филма „Обратното завръщане“ по лицензираната от българската държава Телевизия СКАТ по време на честванията на майските събития срещу комунистическия режим в България, отбелязващи бунта срещу престъпния Възродителен процес, както и неговото повторение вчера следобед, на 4 юни 2017 г. по време на свещения месец Рамазан.

За нас е абсурдно в модерна, демократична България да се накърняват етническите и религиозни права на българските граждани с подобна псевдодокументалистика и да се излъчват филми, които представляват откровена гавра с паметта на пострадалите от този престъпен режим.

За нас продължителното бездействие на ръководения от Вас орган достига границата на съучастие в излъчването на подобна живковска пропаганда и смятаме, че тази медия отдавна трябваше да бъде санкционирана по възможно най-тежкият начин. Нали не можете да си представите нацистка пропаганда по отношение на Холокоста, в която и да е немска медия днес? Мисля, че демокрацията и свободата на словото не са оправдание, с което човек може да всява ужас сред част от българските граждани и да служи за косвено оправдание на зверствата, извършени от БКП в онзи период.

Очакваме своевременната Ви реакция, за да спрем дотук с информирането на институциите, които биха могли да вземат отношение към този въпрос, засягащ морала, паметта и нивото на демокрацията в Република България.

 

С уважение,

Валентина Василева

Председател на Единна народна партия

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

one × 2 =