Капон и Шусел обсъдиха националните политики преди общите европейски избори

Дата: 23 Юни 2008 Автор: ЕНП

0
213
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Председателят на Единна народна партия Мария Капон се срещна днес в австрийския парламент с бившия канцлер Волфганг Шусел, носител на наградата на Съюза за малки и средни предприятия към Европейската народна партия за 2009 г. за „политическо предприемачество”.

Г-жа Капон е във Виена за годишното общо събрание в качеството си на член на председателството и одитор на Съюза.

По време на срещата с Волфганг Шусел са били разисквани въпроси, свързани с националните политики преди общите европейски избори и възможностите за работата в широки коалиции. Г-жа Капон и г-н Шусел са обсъдили какви проблеми възникват за европейското разширяване след Ирландското „не” на Лисабонския договор. Особен акцент на срещата е било стратегическото партньорство с Русия, проблемите в енергетиката през призмата на проектите Набуко, Южен поток и др.

Тазгодишното общо събрание на Съюза за малки и средни предприятия към ЕНП обсъди и приемане на политическа програма на Съюза за предстоящите европейски избори, наречена „Девет добри причини за 2009”. Сред причините предприемачите да гласуват на европейските избори за политиката на народните партии в Европа са: по-малко и по-добра регулация и борба с бюрократичните пречки пред бизнеса. Също така ниски цени в резултат на конкуренцията общия европейски пазар, борбата с инфлацията, по-ниски данъци и опростени данъчни системи, стимули за инвестиции на малки и средни предприятия във възобновяеми източници на енергия.

Друга дискутирана тема по време на общото събрание бе „Закон за малък бизнес на Европа” – централна тема за 2009 в Европа. Този закон предвижда опростяване на регулационната мрежа, опростяване на данъците, най-вече на правилата за ДДС зоната. Особено внимание е обърнато на достъпа на малки и средни предприятия до пазари и иновации, стимулиране на качествата и мобилността на предприемачите, на двойната квалификационна система и финансирането.

Виж  SME Women – Quarterly Bulletin – June 2008 (ENG)

ОСТАВИ КОМЕНТАР

seven + 17 =