Коалиция „Напред“ настоява да бъде обяснено как е постигнато споразумението между МЗ…

Дата: 26 Май 2009 Автор: Коалиция НАПРЕД

0
174

Коалиция „Напред“ настоява да бъде обяснено как е постигнато споразумението между МЗ и производителя на инсулин 

Правителството търгува живота на своите граждани

От НАПРЕД приветстваха  добрата новина за българските диабетици за постигнатото споразумение между Министерството на здравеопазване и компанията производител на инсулин, като изразиха недоумението си от информационното затъмнение, наложено по този въпрос.

„Изказваме най-дълбокото си възмущение от демонстрираното държавно безсилие по отношение защита правата и живота на десетки хиляди български граждани и се надяваме днешните добри новини да не се превърнат в обикновен пир по време на чума.

За пореден път отиващото си правителство доказа, че търгува с живота на своите граждани. Как иначе да си обясним, че в рамките на няколко часа от Министерството на здравеопазването ни бе съобщено, но не и обяснено, че всичко остава по старому, в рамките на закона и без допълнителни разходи за Здравната каса. Същите хора ни обясняваха точно обратното само преди няколко дни.

Затова ние питаме – КАК? Как достигнахте до това решение, господа преговарящи?

Ние от Коалиция НАПРЕД ви призоваваме да обясните на българското общество защо поставихте хиляди български семейства в положение да се страхуват за живота си в продължение на седмици?

Ние от Коалиция НАПРЕД настояваме, да ни кажете докога българските диабетици ще могат да живеят спокойно и без притеснение за лечението си.

Ние от Коалиция НАПРЕД очакваме някой да поеме отговорност. За днешната добра новина.

И ви напомняме: защитата на публичния интерес е приоритет на всяко (добро) управление.

Вие се провалихте! Продължаваме НАПРЕД, но без вас“, се заявява още в позицията.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

1 × 3 =