Лидерът на ЕНП г-жа Мария Капон поиска изслушване на заместник министър-председателя г-жа Плугчиева

Дата: 19 Март 2009 Автор: ЕНП

0
270

Лидерът на ЕНП г-жа Мария Капон поиска изслушване на заместник министър-председателя г-жа Меглена Плугчиева, за да представи подробно ситуацията в Държавен фонд „Земеделие” по отношение управлението и отчетността на програма САПАРД 

На основание чл.94, ал.3 настояваме на следващото заседание на Комисията по европейски въпроси да бъде поканен на за изслушване заместник министър-председателя г-жа Меглена Плугчиева, която да представи подробно ситуацията в Държавен фонд „Земеделие” по отношение управлението и отчетността на програма САПАРД.

Конкретно, очакваме г-жа Плугчиева да отговори на следните въпроси:

  1. Кой и кога за пръв път въвежда критерия „свързаност” в Държавен фонд „Земеделие” по отношение на програма САПАРД? Има ли такова изискване от страна на Европейската комисия към онзи момент?
  2. Има ли определение за понятието „свързаност” в Държавен фонд „Земеделие” и какво е то?
  3. Използван ли е критерият „свързаност” като основание за декласиране на определени проекти? На каква стойност са тези проекти и нанесена ли е щета по този начин на кандидатите?
  4. Как критерият „свързаност” следва да се прилага към проектите по програма САПАРД, които вече са одобрение и одитирани от Европейската комисия?
  5. Използва ли се и към момента критерият „свързаност”? Ако да, защо е необходимо това?

 

Още по темата:
>> Покана за изслушване на заместник министър-председателя г-жа Меглена Плугчиева

ОСТАВИ КОМЕНТАР

2 × three =