Лидерът на ЕНП към министър Масларова: „Необясним факт – цените на житото и брашното падат…

Дата: 13 Февруари 2009 Автор: ЕНП

0
265

Лидерът на ЕНП към министър Масларова: „Необясним факт – цените на житото и брашното падат, а на хляба растат”.

Утре по време на парламентарния контрол председателя на ЕНП г-жа Мария Капон ше получи отговор на актуален въпрос зададена към министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Във въпроса се казва следното:

„За пореден път българското общество е изправено пред необясним факт – цените на житото и брашното падат, а на хляба растат. Производителите се опитват да ни убедят, че този спад в цените на зърното не може да формира спад и в цената на хляба, тъй като тя (цената) зависела и от кредите, които всеки един е изтеглил, от техниката, енергията, заплатите и осигуровките, които заплаща всеки от тях.

Във връзка с това отправям към Вас следните въпроси:

Какъв е минималният месечен размер на осигурителния доход за 2008 година по основни икономически дейности и квалификационни групи професии съгласно приложение № 1 към Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2008г., върху който се внасят осигурителните вноски за този отрасъл?

Има ли статистически данни за броя на работниците, които биват осигурявани в този отрасъл?

Променял ли се е прагът на минималния осигурителен доход, върху който се начисляват вноските на тези работници, през последните 12 месеца?”

Прочети стенограмата >>

ОСТАВИ КОМЕНТАР

fourteen − seven =