Мария Капон: ГЕРБ показва безпринципност и двоен стандарт

Дата: 16 Май 2013 Автор: BGNES

0
181

ГЕРБ за пореден път показват двоен стандарт – смятат изборите за незаконни, но въпреки това свое виждане, са склонни да представят кабинет.

Това е политическо безсмислие, заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон в коментар за идеята на ГЕРБ да поискат касиране на изборите, съобщиха от партията. Според нея определението за законност и незаконност, което се предлага на обществото, би трябвало да е принципно и ако от ГЕРБ са дълбоко убедени, че вотът на 12 май е опорочен и трябва да бъде касиран, то не следва да предлагат и кабинет.

Мария Капон коментира и заявките за съставяне на програмно правителство и от двете водещи политически сили в Народното събрание поотделно. „Правителство на малцинството, каквото ще предложи Бойко Борисов, няма шанс, не само заради липсата на подкрепа в парламента, а и заради тоталното безсилие на това управление, което ще взриви обществото. По-скоро ни очаква правителство, което вероятно ще е по-грамотно от това на ГЕРБ, което не е особено трудно. Но това правителство ще е максимално безпринципно, което ще е пряко доказателство за липсата на хигиена в политиката. На тези избори резултатът е 4 на 0 в полза на олигархията и монополите, независимо кой ще е в кабинета и кой ще играе ролята на опозиция в Народното събрание, категорична бе Капон.

По думите й сме свидетели на политическо театро, от стила „Как си говорят съпруга и любовница?“ – само през мъжа. Така и ДПС, и Атака ще се правят, че нямат нищо общо помежду си и самостоятелно водят разговори с БСП. „По Белене ще познаят всички накъде върви кораба. Това е лакмусът“, подчерта председателят на Единна народна партия Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

fifteen + 12 =