Мария Капон: Изборите вкараха повече „фирми“ на пазара, но със същия предмет на дейност

Дата: 13 Октомври 2014 Автор: ЕНП

0
252

„Партиите в Народното събрание се занимават с аритметика, а не с политика. С брой депутати, мнозинство, а не какви промени ще правят. Някои много скоростно забравиха клетвите си отпреди седмица, като Реформаторския блок, и са склонни на обширни компромиси заради властта. Не можеш да говориш срещу полицейщина и олигархия и да сядаш на преговори реално с нея“. Така председателят на Единната народна партия и водач на листата на ДЕСНИТЕ във Великотърновска област Мария Капон коментира за радио Велико Търново започналите консултации за състава на правителството.

„Изводът е, че изборите вкараха повече „фирми“ на пазара, но със същия предмет на дейност. Всеки, който не гласува, трябва да си даде сметката за това. Имаме 30 твърди ядра и 15% купен или корпоративен вот. Така че всички, които вярват в лъжата, че политиците са еднакви и отиват при тези, които плащат, са като във фирма за бързи кредити“, заяви Капон.

Според лидера на ЕНП следващият кабинет ще е нестабилен, съставен на базата на задкулисни интереси. „Най-вероятно ще е някакво правителство банка. Дали това ще е корпоративна търговска банка или общинска банка, или банка за развитие или някаква друга банка…“, прогнозира Мария Капон.
„Смятам, че ДЕСНИТЕ запазихме почтеността си в територия, която на пръв поглед е пренаселена. Предложихме продукт, който не се търси, защото никой не вярва, че почтеността я има. Но ние бяхме длъжни да го направим, защото трябва да има утрешен ден. Да стъпим на нещо здраво, а не да се предаваме и да побегнем от проблемите на страната“, посочи Капон. „Смятам, че идва нашето време. В нощта на изборите казах нещо, в което още по-силно вярвам през последните дни – избраха тези, срещу които ще протестираме“. По думите й хората са взели решението да има сложна ситуация, тъй като само 30% от тях реално са гласували. „Немският модел е в съвсем различна ситуация, където от едната страна няма мутри, от другата – комунисти“, отбеляза още председателят на ЕНП.
Тя увери, че макар и да не е в мандат, ще продължи да работи за всички граждани в региона. Срещите с избирателите ще бъдат подновени още следващата седмица в приемни по населените места.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

1 + 11 =