Мария Капон: Националните отговорности са в ръцете на публично безотговорни хора

Дата: 07 Октомври 2014 Автор: EНП

0
211

Десницата направи труден дебют в криза. Ние се занимавахме с кризата на идентичността в дясно, докато вървеше криза в страната. Заявихме позициите си и принципите си. Сега започваме работа. Това каза Мария Капон, председател на ЕНП и член на Националния съвет на Коалиция „Десните“ в предаването „Нещо повече“ на БНР. „В Народното събрание получихме букет от партии, които не спечелиха, които бягаха от публичен дебат на изборите и стигнаха до непублично договаряне, за да има кабинет“, каза още Мария Капон и допълни – „Националните отговорности са в ръцете на публично безотговорни хора и днес на власт е целият формат, срещу който може да се протестира тепърва“.

„Гражданите протестираха една година и не излязоха да гласуват. Толкова ниска активност не е имало от 10 ноември 1989 г. Ако махнете схемите на купените гласове и корпоративния вот, картинката ще е още по-грозна“, каза Капон. Според нея тепърва ще се види как Борисов спазва думата си. По думите на Мария Капон ключовите въпроси са кой ще прави промените в България, по каква програма, каква ще е моралната основа на бъдещата коалиция, какво си избрахме? Новият обект на протестите ли? И за какъв кабинет на стабилно управление се говори с кабинет на малцинството? Защо Борисов го е страх да каже, че ще управлява с РБ и ПФ, или с ДПС, или с БСП? За какво иначе са разговорите с тях?, попита Мария Капон. Това, което забелязваме е, че коалицията Орешарски – БСП, ДПС и Атака има повече народни представители от ГЕРБ, допълни Капон.
„Ние „Десните“ нямаме парите, олигарсите и ченгетата им. Имаме само истината и ще продължим да я назоваваме. Имаме ценностите си, имаме експертите, които са с нас. Ранобудните, умните, красивите се прибраха по домовете си. Ние оставаме, за да се борим с мафията“, каза още Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

1 × 5 =