Мария Капон и Мартин Димитров поискаха изслушване на министър Гагаузов…

Дата: 25 Февруари 2009 Автор: ЕНП

0
209

Мария Капон и Мартин Димитров поискаха изслушване на министър Гагаузов за липсата на ефективен контрол върху незаконните строежи 

Председателят на СДС Мартин Димитров и председателят на ЕНП Мария Капон поискаха, на следващото заседание на Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство да бъде изслушан министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Асен Гагаузов във връзка с невъзможността на районните Дирекции за национален строителен контрол да упражняват ефективен контрол върху незаконните строежи.

Та очакват министър Гагаузов да отговори на следните въпроси:

1. Какви мерки следва да предприеме РДНСК София във връзка с констатираните нарушения за строежите и постройките в Студентски град? Как ще бъдат отстранени тези нарушения?

2. Извършвала ли е РДНСК София текущ контрол по отношение на строителството в рамките на Студентски град? С какъв резултат?

3. След като нарушения все пак бяха констатирани от приключилата наскоро проверка от Столична община, каква следва да е отговорността на РДНСК София за неосъществения контрол?

4. Ще бъдат ли разрушени постройките, за които е установено, че не отговарят на декларираното предназначение? Какви други санкции са възможни?

5. Защо на интернет страницата на МРРБ, в раздела „Дейност на ДНСК”, връзките към дейностите, свързани с контрола върху строителните книжа, върху строителството и върху ползването на строежите не работят? Не следва ли именно тази информация да е публична и общодостъпна за всички?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

nine − 3 =