Мария Капон: Радев трябва да отстрани Пламен Узунов заради пропагандата на нацизма

0
360

„Президентът Румен Радев ясно и категорично трябва да докаже своята позиция срещу реабилитацията на нацизма като предприеме мерки и отстрани Пламен Узунов като секретар по правните въпроси и антикорупцията“. Това заяви пред БГНЕС Мария Капон.

Повод за нейния коментар бяха разпространени снимки на бившия служебен вътрешен министър и настоящ секретар на президента от празненство, на което той е маскиран с нацистка униформа и носи мустачки, наподобяващи тези на Адолф Хитлер. Снимките бяха излъчени по Нова тв. Малко по-късно самият Узунов призна пред медиите, че те са автентични.

Мария Капон припомни думите на президента Радев, че не трябва да се реабилитира нацизмът и фашизмът. Те бяха казани наскоро във връзка с отстраняването на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройство от третия кабинет на премиера Бойко Борисов. Въпросният заместник-министър бе сниман да прави нацистки поздрав.

„Държавният глава трябва да покаже, че е последователен в това, което говори. Тук не става дума за нелепа шега. Когато политици и публични личности правят подобни шеги, това се нарича пропаганда. Ние трябва да сме абсолютно нетолерантни към пропагандата на нацизма, защото това е една от най-страшните страници в историята на човечеството“, категорична е Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

11 − 1 =