Няма да коментирам глупостите на Борисов

Дата: 11 Юли 2008

0
256

Законът за референдумите, може да се превърне  в инструмент за защита на тесни политически интереси от популистки политически партии.

Това беше отговорът на премиера Станишев, когато беше запитан от лидера на ЕНП г-жа Мария Капон дали е вярно това, което твърди столичният кмет, а именно, „че има схема за компрометиране на десни лидери”.

„Аз, като министър-председател, никога не съм използвал и няма да използвам държавата срещу политическите си опоненти. Знаете, че моя беше идеята за създаването на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), за да има държавна институция, която да гарантира националната сигурност да се бори против корупцията на високите етажи и против свързаната с нея организирана престъпност”-допълни Станишев.

Той днес отговори на актуалния въпрос на Мария Капон за политическата позиция на България  относно продължаването на процеса на европейска интеграция след отхвърлянето на Лисабонския договор в Ирландия.

Отговора на премиера за българската позиция, някои нарекоха деликатен, но всъщност той преповтори тезите от дебата проведен при  ратификацията, на Лисабонския договор в нашия Парламент.

Така и не стана ясно какво точно възнамерява да предприеме страната ни от тук натам.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

8 − three =