ПЕТЪР ЯКИМОВ И ПЛАМЕНА ПАНОВА – НЕВИННИ, ПОСТАНОВИ СЪДЪТ

Дата: 09 Септември 2011 Автор: EНП

0
213

ПОЗИЦИЯ

НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Единна народна партия благодари на българския съд, че възстанови реда и законността и призна за НЕВИННИ Петър Якимов и Пламена Панова, който бяха арестувани вчера заради транспарант предупреждаващ министър-председателя за това, че средствата от търговия с наркотици могат да купуват избори. Със своето справедливо решение съдът доказа, че вчерашният арест на кандидата за кмет на София на ЕНП Петър Якимов е незаконен и представлява очевидна проява на полицейски произвол.

Искаме да предупредим министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и ръководителя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов да не крие отговорността за вчерашния случай зад гърба на редовите полицейски служители, които очевидно неохотно са изпълнявали чужда заповед с ясното съзнание, че тя противоречи на закона. Редовите полицаи не са виновни за нищо. Силата на властта се крепи на законността, а не на телефонните обаждания.

Очакваме министър-председателят Бойко Борисов да прецени кой проблем е по-важен за управлението на страната – натрупването на незаконни средства, които могат да купят политическа представителност или нуждата от раболепие, което е очевидно изискване, за да бъдеш вътрешен министър.

София, 9 септември 2011 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

seven + sixteen =