Декларация на ЕНП: Скандален полицейски произвол

Дата: 09 Септември 2011 Автор: EНП

0
216

Д Е К Л А Р А Ц И Я

НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Единна народна партия остро протестира срещу ареста на кандидата за кмет на София Петър Якимов, по време на вчерашния благотворителен мач с участието на премиера Бойко Борисов. Арестът на Петър Якимов и на Пламена Панова са поредно доказателство за полицейските методи на управление, които се прилагат от ГЕРБ.

mini-Picture008Надписът издигнат на стадиона бе поредното гражданско предупреждение, че има опасност парите от търговията на наркотици да купуват избори. Няма по-естествен адресат на това предупреждение от българския министър-председател. Очевидно органите на реда са приели по нечия заповед този мирен акт за хулиганска проява. За разлика от колегите им от Съединените щати, Великобритания, Германия полицаите на Борисов са били принудени да не защитават конституционното право на свободно слово, а да действат като колегите си от Беларус.

Единна народна партия запазва правото си да предприеме всички съдебни действия в защита на честта и достойнството на своите членове и да алармира всички европейски правозащитни институции за начина, по който се практикува властта днес в България.

София, 9 септември 2011 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

13 + 2 =