Художествената гимназия в Казанлък да разкрие паралелка по културен мениджмънт и културен туризъм

Дата: 15 Май 2008 Автор: ЕНП

0
228
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Независимият народен представител Мария Капон – председател на Единна народна партия, предлага в Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“ в Казанлък да бъде разкрита специализирана паралелка по културен мениджмънт и културен туризъм, предаде кореспондент на радио „Фокус-Велико Търново“ . За целта тя е внесла в парламента въпрос към министъра на културата Стефан Данаилов.

Питането е провокирано от разговор с представители на Националната гимназия. „Част от причините за разминаването между възможности и реализация на българския културен туризъм, са заложени в липсата на професионалисти в тази област, от проектанти на маршрути до подходящо подготвени гидове, от специалисти в рекламата на културния туризъм до аниматори на културно-историческите експонати“- счита Мария Капон.

По нейните думи Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“ може да се превърне в подходящ център за подготовката на средни специалисти в областта на културния мениджмънт и културния туризъм.

„Натрупаният учебен и професионален опит, наличната материално-техническа база, утвърденото присъствие в мрежата на българските учебни заведения по изкуствата, създадените връзки с европейски центрове по изкуствата, успешният опит на гимназията в изграждането на нови специалности през последните години, всичко това може да се превърне в подходяща основа за успешното формиране и развитие на специализираната паралелка по културен мениджмънт и културен туризъм“, завършва питането си председателя на ЕНП г-жа Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

nineteen − 15 =