ЕНП предложи извънредно заседание на НС за удължаване с 6 месеца на срока …

Дата: 15 Май 2009 Автор: ЕНП

0
344

ЕНП предложи извънредно заседание на НС за удължаване с 6 месеца на срока за уреждане правата на гражданите с дългогодишни жилищно-спестовни влогове

Народният представител Елеонора Николова предложи Народното събрание да заседава извънредно във вторник /19. 05. 2009 г./ за да обсъди внесения от депутата Мария Капон, председател на ЕНП, проектозакон за удължаване с 6 месеца на срока за уреждане правата на гражданите с дългогодишни жилищно-спестовни влогове. Законопроектът е подкрепен от водещата икономическа комисия.

Исканата промяна е необходима за да се даде още време на гражданите да докажат правата си по този закон, както и да се предотвратят опашките и струпванията в клоновете на банките, които ги обслужват. По този начин ще се помогне не само на гражданите, но и ще се улесни администрацията на банките. Като законодатели  не бива да допускаме хиляди граждани да бъдат ощетени заради предишни пропуски на нормативната уредба, аргументира предложението си за извънредно заседание на парламента  Елеонора Николова.

Поради липса на кворум в пленарната зала обаче предложението на г-жа Николова не бе подложено на гласуване. ”Ще настояваме  проектозаконът да бъде включен за обсъждане в дневния ред на първия пленарен ден /сряда/ следващата седмица, заяви Елеонора Николова.”

ОСТАВИ КОМЕНТАР

two × 2 =