Мария Капон: Победата на СИРИЗА е знак към непроменящия се Европейски съюз

Дата: 03 Февруари 2015 Автор: EНП

0
248

Мария Капон за наводненията през последните дни, доклада на Европейската комисия по глава „Правосъдие и вътрешен ред“, победата на СИРИЗА в Гърция и до какво ще доведе тя в обзорното предаване „Клуб Инвестор“.

През последните години многократно заявявах, че ние нямаме „Гражданска защита“. Част от експертизата беше унищожена и в момента сме на етап гражданска самозащита. Когато един министър в последните няколко дни казва, че едва ли не трябва да свикнем с урагани, наводнения, че климатичните условия са лоши, за мен това е истинско притеснение. Не вали за първи път дъжд и видно е, че имаме проблем с инфраструктурата. Защото се разбиват водопроводи, защото са много стари и е видно, че някъде не сме си свършили работата в държавата. Коментира в студиото на „Клуб Инвестор“ по телевизия България Он Ер Мария Капон, председател на ЕНП и член на Коалиция „Десните“. Заедно с психолога Росен Йорданов и Андрей Стойчев, трейдър в Делта Сток те говориха по основните теми от изминалия първи месец на новата 2015 г. – атентатът във френския сатиричен вестник „Шарли Ебдо“, победата на СИРИЗА в Гърция, доклада на Европейската комисия по глава „Правосъдие и вътрешен ред“, наводненията и бедствията от последните дни в страната ни и др.

„Не бих определила като крайно ляво управлението в Гърция. Видно е, че има ортодоксални комунисти вътре. Става въпрос за това, че пределът, който хората можеха да устояват на това, което им се случваше, дойде и те изхвърлиха три големи фамилии от политиката по най-бруталният начин като избраха популиста. Казвам популиста, защото все още не сме видели останалите действия все още, с риск, разбира се, за целия Европейски съюз. Това е голям знак за целия Евросъюз. Срещу Европейския съюз, който не иска да се промени, който се отдалечава от гражданите, който живее някакъв собствен живот в Брюксел и тези настроения отдавна вече се виждат в страните-членки. Гърците вдигнаха червен картон и на Европейската комисия и това се вижда днес от резултатите, които се очакват в Испания, и в други страни, където проруско финансираните партии като фронта на Мари льо Пен във Франция, се вижда как те се опитват да се притовопоставят на Европа“, коментира още Мария Капон.
Според нея докладът на ЕК по глава „Правосъдие и вътрешен ред“ е един от поредните, в който има два добри знака, че се дава доверие на главния прокурор и на министъра на правосъдието, но се чака резултата. Ако няма такъв то юнския доклад ще е абсолютно съкрушителен за страната ни, смята Мария Капон. Безумната корупция и организираната престъпност изискват война, в която е впрегнато цялото обществено усилие и властта знае това, допълни още тя. По думите на Мария Капон когато няма правосъдна система, „правосъдието“ се случва на улицата. Зверските убийства през януари показаха, че системата за сигурност не работи. Срещу подобно явление на държавата не й трябва просто реформа, тя трябва да води война.

Видео от участието на Мария Капон можете да гледате ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

2 × four =